VPF vraagt aandacht voor vasa previa bij Tweede Kamer
 

Nieuwsbericht van de Vasa Previa Foundation
[datum: 25 October 2009]

Naar aanleiding van de recente discussie over babysterfte in de Tweede Kamer heeft de VPF mevrouw Arib middels een email gevraagd ook aandacht te besteden aan vasa previa binnen deze discussie.

De PvdA wil dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg een onderzoek doet naar de hoge babysterfte in Nederland. De inspectie moet in het bijzonder kijken naar de samenwerking tussen verloskundigen, die thuisbevallingen begeleiden, en gynaecologen in het ziekenhuis.

Dit zegt PvdA-Tweede Kamerlid Khadija Arib. Zij vraagt aan CDA-minister Ab Klink van Volksgezondheid of hij de inspectie opdracht wil geven het onderzoek te starten.

De VPF heeft in oktober 2007 uitgebreid met mevrouw Arib gesproken over de grote aantallen baby's die jaarlijks sterven indien de diagnose vasa previa niet gesteld wordt. Mevrouw Arib raadde ons aan dit probleem op het juiste moment in de Tweede Kamer aan de kaak te stellen.

Gezien de oplaaiende discussie in de Tweede Kamer over dit onderwerp heeft de VPF mevrouw Arib via een email gevraagd vasa previa mee te nemen in haar strijd tegen onnodige babysterfte.

 


Deel deze pagina: